#CoronaHulp 1

In deze lastige tijd is het fijn om elkaar verder te helpen. Vandaar dat we vanuit Concept053 ons steentje bijdragen door diverse tips en tricks te delen. Dit is de eerste update. Hopelijk duurt de Coronacrisis niet al te lang en hebben we dus niet zoveel volgende updates meer nodig 😉
We beginnen met twee voor de hand liggende opties waarvan we wat voorbeelden geven:


Thuisbezorgen

Even simpel als nuttig. Thuisbezorgen van jouw product in plaats van je klanten naar je winkel toe laten komen waar ze allemaal op een kluitje in de rij staan of aan tafeltjes dicht op elkaar zitten te genieten van jouw overheerlijke gerechten of broodjes. Bovendien zijn horecabedrijven verplicht dicht op dit moment. Behalve in de horeca zie je steeds meer winkels die hun producten zijn gaan bezorgen.


We kwamen voorbeelden tegen van spelletjeswinkels, bakkers, slagers en meer. Heb je een winkel en wordt je hard getroffen door de virusuitbraak? Overweeg dan sowieso of bezorgen van je product een goede optie is.


Online aanbieden van je dienst(en)

Vergaderen gebeurt meestal ‘gewoon’ face to face met je vergadermatties aan één tafel. Soms is de tafel al luxer of hebben bedrijven zelfs kantoorfietsen om gezond al fietsend te vergaderen. Maar wat natuurlijk ook kan is online vergaderen. Gewoon thuis vanuit je luie stoel. Kop koffie of thee erbij en je hebt het prima voor elkaar. Dankzij het superstabiele en snelle Nederlandse internetnetwerk hebben we volop mogelijkheden om online door te werken en te vergaderen.


Behalve vergaderen kan je online nog veel meer. Scholen zijn massaal overgestapt op online lessen en opdrachten. Docenten leveren hierbij een topprestatie door zoveel mogelijk lesstof digitaal aan te bieden. Het is even wennen, maar wat een toppers zijn het.


Verder online in de aanbieding in Corona tijd:

Diverse filmplatformen bieden nu gratis films en/of series aan om je thuis mee te vermaken:
Gratis films van Filmtree https://www.filmtotaal.nl/nieuws/71101
KPN biedt enkele zenders gratis aan in alle pakketten https://www.kpn.com/beleef/films-tv/een-maand-film1-voor-iedereen.htm
IDFA zet 3000 documentaires gratis online
https://filmkrant.nl/nieuws/idfa-zet-ruim-300-documentaires-gratis-online/


Willem Bosch heeft de lessen die hij normaal aan de filmacademie geeft samengevat in korte videolessen die je elke ochtend kan volgen. Gratis en voor niks. Tof initiatief Willem!

https://www.instagram.com/p/B9w9iYwFUSj/


Skype therapie tegen Corona-angst door een therapeut uit Nijmegen. Handig voor degenen die nu toch wel wat angstiger worden nu er ook in Nederland steeds meer mensen getroffen worden door dit virus. Wie weet is er in jouw buurt ook wel een therapeut die een soortgelijke therapie of coaching aanbiedt.


Je kan online een kaartje sturen naar opa’s en oma’s. Fijn om ook ouderen die nu gedwongen thuiszitten te steunen. Normaal heet de service Omapost, nu voor de gelegenheid Cromapost.
https://www.eentegeneenzaamheid.nl/initiatieven/app-omapost-start-coromapost/


Het Rode Kruis zet haar Ready2Help platform in. Via dit platform bieden maar liefst 70.000 mensen hulp aan in de vorm van het goed informeren van anderen over het Coronavirus, het helpen met kleine klusjes als je die zelf niet meer kan of mag door de maatregelen en andere nuttige hulp.
Ze bieden aan boodschappen te doen en checken of je oude buurman nog genoeg medicijnen in huis heeft.

Zie https://www.rodekruis.nl/hulp-in-nederland/ready2help/


Enschede heeft haar eigen portal met allerlei initiatieven na aanleiding van de Coronacrisis: https://www.uitinenschede.nl/samensterk


Heb je zelf tips en tricks? Heb je een mooi initiatief gezien of ervan gehoord?
Reageer dan op onze socials of mail ons zodat we dit kunnen delen.


Rens Weustink
Concept053

Category
Tags

Comments are closed