Concept053 biedt een grote variëteit aan diensten op het gebied van
concepten, projecten en communicatie.
Hieronder vind je onze lopende en afgeronde projecten.


februari 2021 – heden
Marketing & Communicatie
Enschede Energie

Bij Enschede Energie zijn we verantwoordelijk voor de totale marketing & communicatie. We ontzorgen deze Enschedese duurzaamheidscoöperatie volledig sinds 2021!

We werken op basis van een uitgedachte strategie die we op een zo doeltreffend mogelijke manier uitvoeren. De hoofddoelstellingen zijn het verhogen van het ledental en het vergroten van de impact van de coöperatie. Sinds het begin van onze samenwerking in 2021 is het ledental meer dan verdubbeld en maakt de coöperatie een grotere impact in de stad dan ooit tevoren. Dit door de inzet van allerhande communicatiemiddelen zoals posters, flyers, de website, sociale media, offline media (persberichten en advertenties) en bijeenkomsten (zowel gezellig als informatief) voor leden en niet-leden. Het is dus met recht een succesvolle samenwerking. Neem ook een kijkje op de website van Enschede Energie om te zien wat voor activiteiten en content we voor deze sympathieke organisatie maken.

Ook interesse in onze freelance communicatiediensten?

We staan klaar voor de ontwikkeling van jouw scorende communicatiestrategie, merkactivatie of communicatiemiddelen. Laat ons weten wat jouw behoeften zijn, dan maken we samen een plan en gaan we aan de slag.

september 2020 – heden
Organisatie evenementen
Winkelcentrum Op de Brouwerij (in Roombeek)

We ontzorgen de winkeliersvereniging van Winkelcentrum Op de Brouwerij door het samenstellen en uitvoeren van een uitgedacht pakket aan inspirerende evenementen voor het winkelend publiek.

Jaarlijks maken wij een jaarprogramma met daarin alle geplande evenementen dat we bespreken met de winkeliersvereniging. Na akkoord gaan we aan de slag en verzorgen we van A tot Z de ontwikkeling, organisatie en uitvoering van de leukste activiteiten voor de bezoekers. Zo is dit winkelcentrum bekend komen te staan als hét winkelcentrum van Enschede-Noord!

Natuurlijk verzorgen we ook de promotie van de activiteiten zodat consumenten de weg naar het winkelcentrum weten te vinden. We werken hierbij samen met de online marketingpartner van dit winkelcentrum.

Ook geïnteresseerd in onze diensten voor winkelcentra?

We bedenken en organiseren allerlei evenementen. Van sport en spel tot spaaractie of kerstmarkt. Het kan allemaal. We doen naast de ontwikkeling, organisatie en uitvoering van evenementen ook het beheer van sociale mediakanalen zodat de content daarop optimaal is afgestemd op de evenementen in en rond het winkelcentrum.

Neem contact op door ons te mailen, bel met 053 – 23 40 053 of stuur een WhatsApp naar dit zelfde nummer.

maart – april 2020
Eanske Onze Stad

Enschede is normaal het bruisende hart van Twente. Studentenstad, winkelstad, woonstad en belevingsstad. Maar ten tijde van de zogenaamde ‘intelligente lockdown’ is het erg rustig in de stad. Samen met Moekotte Media hebben we een film geproduceerd getiteld ‘Eanske Onze Stad’. De tekst van het verhaal is geschreven door stadsdichter Jos Eertink. 

Bij dit project hebben wij van Concept053 de conceptontwikkeling voor onze rekening genomen. Tevens hebben we geadviseerd bij het schrijven van het script en de keuze van te filmen shots. We wilden een afwisselend beeld van Enschede schetsen waarin naast het centrum ook de diverse wijken een rustiger straatbeeld kennen dan normaal. Bij het kiezen van de shots was de tekst van het verhaal van de stadsdichter uiteraard leidend. De belangrijkste boodschap die we wilden meegeven aan de kijkers is dat Enschede een veerkrachtige stad is.

Getuige de media-aandacht en vele reacties op de Facebookpost voor deze emotionele video is dat gelukt:

Tubantia: “Verlaten straten, het openbaar leven op pauze: Filmmakers maken film over ‘Enschede in Coronatijd”

Het Facebookbericht waarin de video voor het eerst gedeeld werd en waarop vele likes en reacties kwamen

oktober – december 2019
Conceptontwikkeling
Moekotte Media

Het team van de opleiding Facilitair Leidinggevende aan het ROC van Twente had behoefte aan een wervende nieuwe opleidingsfilm. De bedoeling was om potentiële studenten te informeren en interesseren voor deze brede, uitdagende opleiding. Concept053 heeft hiervoor in opdracht van Moekotte Media een concept ontwikkeld.

Bij het ontwikkelen van dit concept zijn we uitgegaan van de doelgroep. Dit hield in dit geval in dat we voor zo min mogelijk gesproken teksten hebben gekozen en zoveel mogelijk sprekende beelden van praktijksituaties. We hebben gekozen voor het belichten van enkele kernaspecten van de opleiding om een scherp profiel neer te zetten dat bij de doelgroep blijft hangen.